Limbă &
  /
  Limbă
  0
  Limbă &
  /
  Limbă
  •    
  Vezi toate articolele

  Cum să-ți îngrijești pielea dacă suferi de iritații?

  Cum să-ți îngrijești pielea dacă suferi de iritații?

  Multe persoane se confruntă cu diferite iritații la nivelul pielii. Este ușor să-ți dai seama dacă pielea ta este iritată deoarece ea capătă o nuanță rozalie sau roșiatică și devine dureroasă. Există multiple cauza care pot determina apariția iritațiilor, dar cele mai comune sunt umiditatea scăzută din atmosferă sau spălarea excesivă a mâinilor.

   

  Iritațiile se manifestă inițial prin apariția unor crăpături care odată cu trecerea timpului pot deveni din ce în ce mai profunde și mai dureroase. Un remediu rapid și sigur pentru pielea iritată este uleiul Theresienol Med care se poate achiziționa direct din farmacia noastră, dar în cazul în care pentru tine iritațiile sunt o problemă recurentă, ar fi bine să încerci să-ți schimbi și stilul de viață pentru a-ți proteja mai bine pielea.

   

  Descoperă cauza iritațiilor și elimină problema de la rădăcină

   

  Orice tratament pentru vindecarea iritațiilor este doar o soluție temporară dacă nu elimini mai întâi cauza care le-a determinat. Așa cum am spus și în rândurile de mai sus, o cauză frecventă pentru iritațiile de piele este atmosfera prea uscată. În acest sens, poți începe să folosești o cremă hidratantă pentru piele și dacă locuința ta este prea uscată, chiar să instalezi un umidificator care să îmbunătățească calitatea aerului din încăpere.

   

  O altă cauză frecventă care determină apariția iritațiilor este utilizarea unor produse de curățat prea agresive. Mai rar este cazul săpunurilor sau gelurilor de duș, ci în general este vorba despre detergenții de rufe sau soluțiile de spălat vase. Multe dintre acestea sunt special concepute pentru a elimina grăsimile și ca urmare curăță și grăsimea de pe mâini, lăsându-le uscate și predispuse la iritații. În acest caz, ca să te ferești de iritațiile provocate astfel, trebuie să înlocuiești detergenții și soluțiile de curățat pe care le folosești în mod obișnuit cu unele mai blânde, de preferat naturale. Există chiar și produse care spală bine, dar nu atacă deloc pielea, ba dimpotrivă, o protejează și o îngrijesc și chiar dacă sunt mai scumpe, pot fi o investiție profitabilă dacă te confrunți des cu iritații.

   

  Tot pentru a preveni apariția iritațiilor de la spălatul de mână ai putea încerca și să folosești mănuși atunci când speli. Nu este cea mai practică metodă și dacă le folosești mult, din cauza transpirației pe care o provoacă, chiar ele se pot transforma într-o cauză a iritațiilor, dar ca soluție temporară, de scurtă durată, ai putea să încerci și această metodă.

   

  Cum să ai o piele frumoasă, sănătoasă și catifelată?

   

  Ca să ai o piele fără iritații este important să respecți și o dietă adecvată. Hrănește-te sănătos, cu fructe și legume pline de vitamine și substanțe hrănitoare pentru piele și bea suficientă apă. Corpul nostru este format dintr-o mare cantitate de apă și atunci când se instalează deshidratarea, primele zone afectate sunt buzele și mâinile care din cauza uscăciunii pot dezvolta și iritații.

   

  Ca remediu natural, pentru o piele frumoasă, poți încerca și băi cu ovăz. Poate că ideea de a te îmbăia în ovăz nu sună la fel de incitant ca o baie în spumă parfumată, dar ovăzul ajută mai mult decât orice chimicale la reducerea senzației de mâncărime și la vindecarea roșeții. Mai mult, ovăzul măcinat fin are și calități antiinflamatoare și antioxidante, hidratând intens pielea.

   

  Tot pentru piele mai este bun și uleiul de argan. Înlocuiește produsele tale de spălare a corpului și îngrijire personală cu produse naturale, îmbogățite cu ulei de argan și beneficiile utilizării acestuia nu vor întârzia să apară. Uleiul de argan funcționează ca un antioxidant și contribuie la reducerea efectelor provocate de radicalii liberi. De asemenea, el mai conține și coenzima Q10, steroli vegetali și melatonină, substanțe cu puternice efecte antioxidante.

   

  Nu în ultimul rând, pentru o piele frumoasă și sănătoasă, lipsită de iritații, este bine să te ferești de soare și să te odihnești corespunzător. Nu te expune la soare atunci când acțiunea razelor ultraviolet este cea mai intensă și dormi suficient pentru ca sistemul tău imunitar să fie puternic, iar organele și țesuturile corpului să se refacă rapid atunci când suferă o leziune.

  Adaugă comentariu

  Cod de securitate
   Nici un comentariu pănă acum

  Cele mai vândute