Limbă &
  /
  Limbă
  0
  Limbă &
  /
  Limbă
  •    
  Prima pagină Formular pentru returnare produse

  Formular pentru returnare produse

  CADRUL LEGAL

   

  Conform Oug nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii consumatorul are dreptul* să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare (că vrea să returneze parțial sau total), fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

  Consumatorul nu poate denunța unilateral (nu poate returna), în condițiile art. 16, lit. d), e), f), OUG 34/2014, contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate:

  •Produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  •Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator;
  •Produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  •Produse sigilate incadrate in categoria medicamentelor de uz uman, care necesită condiții speciale de depozitare și pastrare
  astfel cum acestea sunt menționate în prospect de deținătorul autorizației de punere pe piață;
  •Prin excepție, se acceptă returul medicamentelor de uz uman sigilate/desigilate care prezintă deficiențe de calitate și/sau conformitate constatate de o autoritate competentă.

   

  APLICABILITATE

   

  Dreptul de retur se aplică doar produselor parafarmaceutice (non-farma) comandate și plătite prin intermediul site-ului farmaciavedra.ro. Reglementările OUG 34/2014 cu privire la dreptul de retur al consumatorului, nu se adresează persoanelor juridice și persoanelor ce ridică produsele de la sediul din Strada Libertății, nr. 198A, Glina, Ilfov.

   

  Pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnată pe același card utilizat la achiziție.

   

  Puteți să înregistrați o cerere de returnare, prin formularul din această pagină sau trimițând un email la adresa comenzi @ farmaciavedra.ro în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor.
  Farmacia Vedra International va returna contravaloarea produselor comandate în termen de maxim 14 zile calendaristice de la data informării despre decizia de retragere din contract a Clientului, inclusiv, după caz, costurile livrării, daca acestea au fost achitate, sub condiția recepționarii produselor.
  Farmacia Vedra International își rezervă dreptul de a prelungi termenul de 14 zile, dacă nu a intrat în posesia produselor returnate sau Clientul nu a trimis o confirmare a expedierii coletului, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
  Farmacia Vedra International nu este obligată să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care Clientul a ales un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de Farmacia Vedra International.
  În cazul returnării parțiale a produselor, Farmacia Vedra International va returna contravaloarea produselor pe care clientul dorește să le returneze, fără să returneze taxa de transport.

  Returul va fi acceptat dacă produsul este în aceeași stare în care a fost livrat, fară urme de uzură și este complet, inclusiv cu accesorii.
  În cazul în care produsul returnat a făcut parte dintr-o campanie promoțională de acordare a unui produs cadou, odată cu returnarea produsului achiziționat se va returna și produsul oferit cadou.

   

  Obligatțile Clientului în cazul retragerii conform art.14 alin.3 din OUG 34/2014

   
  Vă rugăm să ambalați cu grijă produsele returnate.

  Farmacia Vedra International nu va returna contravaloarea produselor în cazul în care acestea sunt deteriorate pe timpul transportului.

  Consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produsului care rezultă din manipularea necorespunzatoare a acestuia, alta decât cea necesară pentru determinarea naturii, calității și funcționarii produsului.

  Acțiunile care duc la diminuarea valorii produsului returnat sunt următoarele:
  • ruperea sigiliilor și a etichetelor produsului;
  • ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale ale produsului;
  • zgârierea, murdărirea, pătarea, impregnarea cu substanțe externe;
  • desigilarea accesoriilor consumabile ale produsului.

   

  Atunci când la recepționarea returului se constată faptul că produsul sau ambalajul acestuia prezintă urme de folosință ce pot cauza diminuarea valorii, produsul este trimis furnizorului spre verificare pentru a constata dacă a fost manipulat corespunzător, iar valoarea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit. Diminuarea valorii produsului returnat în funcție de deteriorarea acestuia poate fi făcută până la 90% din valoarea inițială.

   

  Vă rugăm să folosiți formularul de mai jos pentru a solicita returnarea mărfii.

  Campuri marcate cu * sunt obligatorii.
  Cod de securitate

  Cele mai vândute