Limbă &
  /
  Limbă
  0
  Limbă &
  /
  Limbă
  •    
  Vezi toate articolele

  Sfaturile medicilor dermatologi pentru a obține o piele perfect curată

  Sfaturile medicilor dermatologi pentru a obține o piele perfect curată

  Chiar dacă pentru mulți dintre noi acneea este un adevărat coșmar, în realitate ea este cu totul și cu totul naturală și la un moment dat în viață, aproape fiecare dintre noi se confruntă cu provocările ei. Acneea poate apărea din multiple cauze, dintre care unele le poți ține sub control, dar pe altele nu. Ea este influențată de igiena corporală sau de cât de des îți schimbi fața de pernă, dar și de fluctuații ale nivelurilor de hormoni din sânge sau genele moștenite de la părinți. De aceea, este foarte important să înțelegi mai întâi cum apare acneea ca să descoperi apoi cele mai bune metode de vindecare pentru tine.

   

  Îți vom prezenta în continuare o listă cu sfaturi care te vor ajuta să scapi odată pentru totdeauna de acnee și să obții o Piele perfect curată dacă în cazul tău acneea era determinată de igiena precară sau alți factori pe care îi poți influența, dar și să vindeci mai repede coșurile dacă apariția lor era provocată de dezechilibre hormonale sau factori genetici.

   

  Întotdeauna spală-te pe față înainte de a merge la culcare

   

  Nu contează cât de repede vrei să ajungi în pat. Mai amână puțin și fă-ți timp măcar un minut pentru a te spăla pe față dacă vrei să ai o piele curată. Nu ai nevoie decât de o cantitate foarte mică de gel de curățare pentru față, apă călduță și un dram de răbdare. Încearcă să transformi spălatul pe față într-un obicei dacă nu ai făcut-o încă și printr-o practică atât de simplă s-ar putea ca condiția tenului tău să se îmbunătățească radical. De asemenea, află și Cum să-ți îngrijești pielea dacă suferi de iritații?, iar cu aceste noi informații la îndemână vei fi deja cu un pas mai aproape de idealul tău.

   

  Îndepărtează prin clătire tot gelul de curățare de pe fața ta

   

  Resturile de gel de curățare sunt la fel de periculoase pentru piele ca praful sau sebumul. De aceea, ori de câte ori te speli pe față, îndepărtează gelul de curățare până la ultimul strop cu apă călduță. Este bine să eviți apa caldă deoarece aceasta usucă pielea. Dacă tenul nu s-a curățat de la prima clătire, repetă procesul până ce pielea ta se simte perfect curată și netedă, nu alunecoasă ca după săpunire.

   

  Nu uita niciodată să-ți hidratezi în profunzime pielea

   

  Dacă pielea ta este grasă, ai putea crede că ai scăpat și fără hidratarea de dimineață, dar această neglijență s-ar putea să nu facă altceva decât să înrăutățească și mai rău condiția pielii tale. De asemenea, este important să alegi hidratantul potrivit, în funcție de tipul tău de piele, astfel încât pielea ta să devină hidratată, dar nu și mai grasă.

   

  Arată-i puțină blândețe pielii tale

   

  Dacă insiști prea mult atunci când te speli pe față, s-ar putea să-ți iriți pielea și să agravezi situația acneei. Evită să folosești scruburi dure și chiar și diferite textile pentru spălarea feței deoarece acestea pot provoca iritații și chiar pot aduna pe suprafața lor bacterii și alți agenți patogeni pe care nu ți-i dorești aproape de față. Folosește-ți mâinile atunci când te speli, dar asigură-te mai întâi că sunt curate deoarece, în caz contrar, toată murdăria de pe ele va ajunge direct pe suprafața tenului tău deja foarte sensibil.

   

  Și telefonul tău are nevoie de o curățare în profunzime

   

  Dacă observi că ai coșuri pe obraji mai mult sau în oricare altă zonă care intră în contact cu telefonul mobil, atunci să știi că acest aparat s-ar putea să poarte o parte din vină pentru acneea care nu-ți dă pace. Telefonul este fără pic de exagerare unul din cele mai murdare lucruri ale tale, mai ales dacă ești genul de persoană care îl poartă cu ea peste tot și obișnuiește să-l lase pe unde apucă atunci când nu vorbește la el sau nu stă pe internet. Ca să îți cureți telefonul cât mai bine, șterge ecranul cu un șervețel antibacterian pentru a scăpa de germeni și nu uita să-ți dezinfectezi și tu mâinile înainte de a-l atingi afară.

   

  Poate că ți se pare puțin exagerat un astfel de comportament, dar dacă te scapă de coșuri, atunci merită să-l încerci.

  Adaugă comentariu

  Cod de securitate
   Nici un comentariu pănă acum

  Cele mai vândute