Limbă &
  /
  Limbă
  0
  Limbă &
  /
  Limbă
  •    
  Vezi toate articolele

  Remedii eficiente pentru a scăpa de cicatricile vechi

  Remedii eficiente pentru a scăpa de cicatricile vechi

  În timp ce unii oameni se mândresc cu semnele dobândite de-a lungul vieții, alții nu se gândesc decât la ce pot să facă pentru ca acestea să dispară odată pentru totdeauna, mai ales atunci când vine vorba de cicatrici. Cu toate că majoritatea lor sunt inofensive, cicatricile vechi schimbă aspectul unei persoane și pot afecta stima de sine a acesteia.

   

  Dacă vrei să scapi de o cicatrice mai veche, trebuie să înțelegi mai întâi în ce constă o cicatrice și ce remedii ai la dispoziție împotriva ei.

   

  Cum se formează cicatricile?

   

  Cicatricile se formează în mod natural, în procesului de vindecare a unei răni. Când un strat mai profund de piele este deteriorat, corpul se folosește de colagen pentru a vindeca rana, rezultând astfel o cicatrice.

   

  În cele mai multe cazuri, cu cât o rană se vindecă mai repede, cu atât se va depune mai puțin colagen și cicatricea va fi mai puțin vizibilă.

   

  De obicei, severitatea cicatricilor are legătură cu severitatea unei rănii sau leziuni și cu cât vorbim de o rană mai gravă, cu atât și cicatricea formată va fi mai pronunțată. Cicatricile se formează în mod diferite și în funcție de zona corpului unde este localizată rana, dar și în funcție de vârsta persoanei rănite.

   

  Ce poți să faci ca să ajuți o cicatrice să se vindece mai repede?

   

  Nu există o metodă de vindecare a cicatricilor care să se potrivească chiar la absolut toată lumea. Există și cicatrici care trec de la sine, dar și cicatrici care au nevoie de puțin ajutor ca să se vindece complet.

   

  Din fericire, în ziua de azi, și oferta de produse special create pentru Arsuri și Cicatrici este destul de bogată. Multe tratamente pot fi cumpărate fără prescripție medicală și sunt extrem de eficiente în tratarea cicatricilor.

   

  Rapiditatea acționării contează

   

  Cu cât acționezi mai repede atunci când te rănești, cu atât cicatricea formată în procesul de vindecare a rănii se va vindeca mai rapid și curat. Iar dacă nu știi cum trebuie să acționezi, cel mai bine ar fi să cauți rapid informațiile necesare în cazul unei răni superficiale, sau să mergi la doctor dacă este vorba de un accident serios. De exemplu, dacă te-ai ars, află imediat Cum să îngrijești o arsură superficială pentru a grăbi vindecarea? și nu conta doar pe puterea de vindecare a corpului tău pentru că deși se va descurca într-un final cu provocarea respectivă, nu ai nicio garanție că nu vor rămâne semne dacă lași rana să se vindece de la sine.

   

  Geluri sau folii de silicon

   

  Gelurile sau foliile de silicon se pot aplica pe pielea în curs de vindecare, nu pe răni deschise. Ele se aplică precum un pansament autoadeziv și sunt concepute special pentru a ajuta la aplatizarea cicatricei și catifelarea pielii. Purtate zilnic, aceste pot fi spălate și refolosite pana la 3 luni. Nu ai nevoie de rețetă medicală pentru a cumpăra astfel de produse și le găsești ușor și în farmaciile din țara noastră.

   

  Injecții cu steroizi

   

  Injecțiile cu corticosteroizi pot fi eficiente în tratarea anumitor tipuri de cicatrici, cum ar fi cicatricile groase sau cheloide.

   

  Prin intermediul acestor injecții, steroizii sunt injectați direct în țesutul cicatricial pentru a ajuta la reducerea senzației de mâncărime, a roșeții și a altor simptome pe care le poate provoca formarea cicatricilor. Pe de altă parte, injecțiile cu steroizi nu pot fi folosite pentru a vindeca o cicatrice plată deoarece cresc riscul de permanentizare a acesteia.

   

  Injecțiile reduc umflarea și aplatizează cicatricile proeminente. Ele se administrează de mai multe ori pe parcursul procesului de vindecare a cicatricei, dar doar la recomandarea unui medic.

   

  Terapia cu laser

   

  Terapia cu laser este o metodă de refacere a pielii cu laser prin îndepărtarea cicatricilor. În cadrul acestei terapii, sunt vizate vasele de sânge care pot reduce aspectul unei cicatrici.

   

  Deși terapia cu laser nu poate elimina complet cicatricile, pulsurile de lumină le pot face mai plate, pot reduce roșeața și diminua durerea și mâncărimea.

   

  Terapia cu laser este efectuată de un medic sau de un estetician.

   

  În principiu, acestea sunt cele mai des utilizate metode de grăbire a vindecării unei cicatrici. După cum vezi, există speranță de vindecare chiar și pentru cicatricile proeminente, iar pentru cele mai bune rezultate trebuie doar să găsești metoda potrivită pentru tine!

  Adaugă comentariu

  Cod de securitate
   Nici un comentariu pănă acum

  Cele mai vândute