Dată: 10 Ianuarie 2024
Zilele de luni sunt cele mai puțin populare zile ale săptămânii, dar Blue Monday deține titlul de cea mai dificilă zi din an. De ce se întâmplă asta? Studiile spun că Blue Monday este cea mai “deprimantă” zi din an și marchează o creștere a stărilor de discomfort emoțional și de tristețe.
Ne propunem astăzi să descoperim împreună ce înseamnă Blue Monday, cum ne influentează această zi și cum putem să depășim momentele dificile pe care le putem experimenta.
Ideea de Blue Monday a apărut în anii 2000 și se referă la a treia zi de luni din luna ianuarie, astfel că anul acesta ea va fi pe data de 15 ianuarie. Cu origini înainte de anii 2000, când o agenție de turism a publicat un comunicat de presă cu acest concept aparte, Blue Monday a devenit populară, cu titlul de cea mai tristă zi din an ținând cont de factori precum vremea rece și lipsa soarelui, eșecurile în îndeplinirea obiectivelor la început de an, acumularea datoriilor generate de Sărbătorile de iarnă.
Pornind de la acest concept de Blue Monday, care are, desigur, o bază științifică discutabilă, suntem de părere că nu ar trebui să subapreciem efectele sentimentelor de tristețe sau depresie, care ne pot afecta, nu doar în această perioadă, ci tot anul.
Este important să facem diferența între aceste două stări, să căutăm ajutor specializat și să înțelegem că tristețea și depresia sunt două stări emoționale distincte. În timp ce TRISTEȚEA este o reacție normală și sănătoasă la schimbări, pierderi și situații dificile și este o emoție cu durată limitată și intensitate variabilă, DEPRESIA este o tulburare mentală complexă, în care starea de tristețe persistă, este afectată calitatea vieții, apare lipsa energiei și există modificări ale somnului.
În cazul tristeții, vom enumera câțiva pași mici, de urmat astfel încât să facem față acestei stări :
ODIHNA este considerată a fi esențială în toate aspectele vieții, nu doar legat de starea de tristețe, pentru că organisml unan se reface în somn, iar lipsa somnului poate agrava starea de tristețe sau chiar anxietate.
COMUNICAREA este un factor esențial, astfel încât să nu fie acumulate frustrări care pot conduce la sentimente de tristețe. Atunci când exprimăm deschis ceea ce simțim sunt eliberate toate tensiunile emoționale.
ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ are un rol cheie pentru starea de bine a organismului și este demonstrat faptul că atunci când organismul funcționează optim și psihicul este relaxat.
MIȘCAREA este esențială pentru eliberarea endorfinelor, cunoscute ca și hormoni ai fericirii.
RETROSPECTIVA ZILEI poate face diferența în ceea ce privește modul în care ne raportăm la obiectivele pe care le-am setat, pentru că ne ajută să “bifăm” tot ceea ce am realizat, lucru care ne va da o stare de bine.
Putem concluziona că depinde doar de noi să ne schimbăm starea de spirit și avem de bifat câțiva pași mici, zilnic, pentru a avea o viață liniștită, a simți fericire constant, a nu trece prin stări de tristețe. Odihna, alimentația și mișcarea trebuie să facă parte din stilul nostru de viață, iar comunicarea și retrospectiva zilei sunt acțiuni pe care le putem învăța prin perseverență.
Pentru a le susține pe primele trei și pentru a ne susține un stil de viață sănătos, vă recomandăm OMNI BIOTIC STRESS REPAIR, simbioticul care echilibrează axa intestin-creier.
Între intestin și creier există un schimb direct de informații, iar în intestin există un centru nervos la fel de important precum cel din creier, conform cercetărilor. Cele 9 tulpini bacteriene din Omni Biotic Stress Repair, care sunt rezistente gastric și biliar, ajută la refacerea barierei intestinale, la sinteza serotoninei și melatoninei, astfel încât să îmbunătățească starea de spirit și calitatea vieții. Acest supliment alimentar vă ajută să reechilibrați organismul, să diminuați inflamația intestinală generată de situațiile stresante la care sunteți expuși constant, să preveniți stările de insomnie și burn-out.
Administrarea unui plic de Omni Biotic Stress Repair seara generează o stare de bine și bună dispoziție dimineața!