Limbă &
    /
    Limbă
    0
    Limbă &
    /
    Limbă
    •    
    Vezi toate articolele

    Remedii eficiente și sigure pentru tratarea mucoasei nazale uscate

    Remedii eficiente și sigure pentru tratarea mucoasei nazale uscate

    În special în sezonul rece, atât răcelile cât și gripele îți pot da bătăi de cap. Cele mai frecvente simptome determinate de ele sunt: tusea, febra, frisoanele, dar și uscarea mucoasei nazale și inflamarea acesteia, condiții care afectează somuni, dar și viața de zi cu zi.

     

    Cauzele care determină uscarea mucoasei nazale

     

    Mucoasa nazală se usucă din cauza iritațiilor și a lipsei de uscăciunii de la nivelul căilor nazale. Nasul uscat provoacă un adevărat disconfort, iar în cazuri mai grave poate duce și la pierderea mirosului sau incapacitatea filtrării impurităților din aerul respirat. Când mucoasa nazală este foarte uscată, pielea din interiorul nasului se poate crăpa devenind astfel dureroasă și determinând chiar și sângerări sau formarea unor cruste. Pe lângă durere, un alt pericol reprezentat de mucoasa nazală uscată este apariția infecțiilor.

     

    Cauzele care determină inflamarea mucoasei nazale

     

    Inflamarea mucoasei nazale se manifestă prin congestie nazală - așa-numitul nas - o problemă pe care oricine o cunoaște bine încă din copilărie. În funcție de cauze, inflamarea mucoasei nazale poate fi o problemă temporară sau una cronică.

     

    Suflarea nasului prea des atunci când răcești sau faci gripă poate determina uscarea mucoasei nazale. De asemenea, și crizele alergice sunt una din cauzele pentru care mulți oameni se confruntă frecvent cu problemele determinate de uscarea mucoasei nazale. Pe de altă parte, și anumite medicamente precum cele antihistaminice sau de decongestionare a nasului pot face ca mucoasa nazală să se usuce.

     

    Sindromul Sjogren face ca uscarea mucoasei nazale să devină o problemă cronică. În timp ce unele infecții sau deficiențe nutriționale pot determina apariția unor inflamații nazale de lungă durată.

     

    Vestea bună în legătură cu uscarea mucoasei nazale este faptul că uscarea mucoasei nazale nu reprezintă o problemă gravă, dar în schimb poate determina un disconfort intens și dureri.

     

    Cum să tratezi mucoasa nazală pentru a te simți din nou în largul tău?

     

    Există soluții nazale foarte eficiente pentru tratarea mucoasei nazale fără efecte adverse. De exemplu, spray-ul dozator nazal Nista ajută la refacerea echilibrului de la nivelul mucoasei nazale atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor sau sugarilor. De asemenea, unguentul nazal de la același producător poate fi folosit chiar și după o intervenție chirurgicală contribuind la vindecarea rapidă a mucoasei nazale. Ai grijă să respecți cantitățile recomandate în prospect pentru fiecare vârstă în parte pentru a avea parte de cele mai bune rezultate. În caz contrar, și excesul de substanță poate afecta mucoasa nazală într-un mod negativ.

     

    Poți apela chiar și la vaselină pentru a hidrata puțin mucoasa nazală și a ameliora efectele determinate de uscarea acesteia. Însă, deși este o metodă practică și la îndemâna oricui, nu trebuie să apelezi prea des la ea și nici să folosești vaselină în exces deoarece riști ca ea să pătrundă în trahee și plămâni și să provoace probleme pulmonare severe.

     

    Investiția într-un umidificator eficient este de asemenea o idee foarte bună când vine vorba de protecția mucoasei nazale. Mai ales umidificatoarele cu ceață uscată îmbunătățesc semnificativ calitatea aerului din încăpere și implicit condiția mucoasei nazale. La folosirea unui astfel de aparat însă, trebuie să ai grijă cu privire la poziționare. Nu este bine să amplasezi umidificatorul prea aproape de mobilier și nici în spații foarte strâmte deoarece ceața emanată de el poate deteriora suprafețele de lemn și determina apariția mucegaiului.

     

    Poți apela și la aburi sau saună pentru a ameliora condiția mucoasei nazale. De exemplu, poți pune apă fierbinte într-un bol și să te așezi cu fața deasupra lui pentru a inhala aburii și a hidrata interiorul nasului. Este foarte simplu să procedezi astfel, iar rezultatele se pot observa imediat.

     

    Când ești departe de casă și nu ai alte soluții la îndemână, pentru a ameliora starea nasului tău și a putea respira din nou bine, poți să umezești cu apă curată un șervețel facial curat și să ștergi foarte ușor interiorul nasului. Poate că nu este cea mai comodă și nici cea mai plăcută metodă de a trata uscăciunea mucoasei nazale, dar este totuși o metodă temporară destul de eficientă, care te ajută să previi și iritațiile.

    Adaugă comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pănă acum

    Cele mai vândute