Limbă &
    /
    Limbă
    0
    Limbă &
    /
    Limbă
    •    
    Vezi toate articolele

    Copiii sunt mult mai vulnerabili ca adulții în fața gripei. Iată la ce trebuie să fii atent ca părinte!

    Copiii sunt mult mai vulnerabili ca adulții în fața gripei. Iată la ce trebuie să fii atent ca părinte!

    Oricât de tragic ar suna, nu este ceva chiar atât de neobișnuit ca un copil să-și piardă viața în lupta cu gripa. Mai mult, surprinzător este faptul că de multe ori complicațiile apar la copii aparent puternici și sănătoși.

     

    Majoritatea cazurilor grave de îmbolnăviri datorate virusului gripal pot fi evitate prin vaccinare.

     

    Virusul gripal se răspândește mai ales prin picăturile de fluide ale corpului, care părăsesc organismul atunci când o persoană bolnavă de gripă strănută sau tușește. Acest virus se mai găsește și pe obiectele atinse de persoanele bolnave de gripă.

     

    Copiii sunt mai predispuși la îmbolnăvire și raspandesc virusul mai repede decât adulții deoarece acesta se găsește în volume mari în secrețiile lor nazale și, după infecție, ei elimină virusul din organism timp de mai multe zile, fiind astfel contagioși. De asemenea, spre deosebire de adulți, copiii au o igienă mai precară și nici nu se feresc atunci când strănută sau tușesc aproape de ceilalți.

     

    Pentru mulți copii mici, virusul gripal este primul virus care intră în contact cu organismul lor determinând o infecție. Și fără experiențe anterioare de acest fel, sistemul lor imunitar este naiv și nepregătit și prin urmare, răspunde mai lent la infecție. Tocmai de aceea virusul gripal poate provoca efecte negative mai puternice în cazul copiilor decât al adulților.

     

    An de an, mii de copii care se infectează cu virusul gripal sunt internați în spital pentru a primi îngrijire specială. Rațele de spitalizare la copii sunt mult mai mari decât la persoanele mai în vârstă. De asemenea, copiii cu vârste mai mici de cinci ani sunt grupul cel mai vulnerabil și riscă cel mai mult să fie spitalizați.

     

    La prima vedere, am putea crede că copiii care suferă de diferite afecțiuni medicale, inclusiv tulburări cronice ale inimii, plămânilor, sistemului nervos și imunitar sunt cei mai susceptibili, dar, surprinzător sau nu, mai mult de jumătate dintre copiii internați în spital în fiecare an sunt sănătoși clinic.

     

    La ce ar trebui să aibă grijă părinții pentru a-și proteja copiii de gripă?

     

    Gripa provoacă cel mai frecvent febră, tuse, dureri de cap, dureri în gât și secreții nazale. În cazuri grave, virusul poate infecta și plămânii, provocând pneumonie.

     

    Unii copii reacționează la infecție prin vărsături, diaree și dureri musculare.

     

    Mulți părinți nu știu că gripa poate provoca, de asemenea, leziuni ale creierului, inimii, rinichilor și mușchilor. Nu este clar de ce apar aceste complicații la unii copii și nu la alții, dar ele pot fi severe.

     

    Copiii mici se infectează cel mai ușor cu virusul gripal și adesea dezvoltă simptome din cele mai grave. De aceea, părinții ar trebui să solicite asistență medicală dacă copii lor se confruntă cu următoarele situații:

     

    - întâmpină dificultăți de respirație (respiră rapid sau antrenează mușchii pieptului sau gâtului);

    - vărsă și refuză să bea orice fel de lichide;

    - sunt mai somnorosi decât în mod normal;

    - au dureri a căror intensitate nu scade cu medicamente obișnuite, pentru ameliorarea durerii.

     

    Cum să-ți protejezi copilul de gripă în cel mai eficient mod posibil?

     

    Din păcate, adevărul este că nu-ți poți proteja copilul complet de gripă, indiferent de metodele la care ai apela. Chiar dacă copilul tău nu a ajuns încă în colectiv, la creșă sau la grădiniță, el tot poate intra în contact cu virusul gripal atunci când iese afară, sau prin voi, părinții. De aceea, înainte de toate, ar trebui să te concentrezi pe creșterea imunității copilului tău ca să fie puternic și să poată lupta împotriva germenilor.

     

    Avem în oferta noastră de produse o mulțime de tratamente care se pot cumpăra fără prescripție medicală și care pot fi folosite pentru creșterea imunității la copii. REGULATPRO KIDS 350 ml de exemplu, este un supliment alimentar îmbogățit cu vitamina C recomandat copiilor pentru creșterea imunității.

     

    Apoi, dacă ți-ai luat toate măsurile necesare în ceea ce privește imunitate, și vrei să știi Cum să îți protejezi copilul de răceală și gripă?, mai poți acționa impunându-i copilului tău o rutină sănătoasă.

     

    Spălatul pe mâini și dezinfectatul acestora, precum și al suprafețelor cu care intră în contact ar trebui să fie regula de aur în protecția împotriva virusului gripal, dar poți de asemenea să-l îndemni să consume mai multe fructe și legume și de asemenea să se odihnească corespunzător.

    Adaugă comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pănă acum

    Cele mai vândute